Amendă de 5000 lei dată unui comerciant pentru dulciuri expirate

bomboane expirateComisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au retras de la comercializare, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, mai multe produse zaharoase care aveau termenul de valabilitate expirat. Mirel Rogalschi, adjunct în cadrul CJPC, a declarat că 36 de operatori economici au fost verificați, iar la 20 s-au depistat abateri. Controlul a vizat patru categorii de produse, respectiv carne, produse zaharoase, produse de patiserie și ciocolată.

like facebookAu fost aplicate șapte amenzi în valoare de 33.000 lei şi 13 avertismente. De asemenea, în timpul controlului au fost găsite şi produse cu termenul de valabilitate expirat, peste 10 kilograme de produse zaharoase, care au fost oprite definitiv de la comercializare şi distruse. Comerciantul a fost amendat cu 5000 lei.

În timpul controlului s-a verificat existența documentelor de proveniență și de însoțire a mărfii, starea ambalajelor, încadrarea produselor în data durabilității minimale, caracteristicile organoleptice, încadrarea în cantitatea netă, respectarea termenelor de păstrare și expunere”, a spus Rogalschi

 

One thought on “Amendă de 5000 lei dată unui comerciant pentru dulciuri expirate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *