Incendiu puternic la o fermă din judeţul Botoşani. Tone de furaje au ars

incendiu locuinta noaptea pompieri botosaniUn puternic incendiu a cuprins, marţi seară, o fermă din localitatea Călugăreni din comuna Ungureni.

Focul, care s-a extins foarte repede, a ars aproape zece tone de furaje din ferma patronată de George R. De asemenea, a ars o parte din adăpostul de animale, fără însă ca animalele din interior să moară.

La fața locului s-au deplasat patru echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni și Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu trei autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD.   La sosirea pompierilor, ardea depozitul de furaje, existând pericolul ca flăcările  să se propage la clădirile din imediata vecinătate.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 17 pompieri militari și voluntari, mai bine de o oră și jumătate.

Au ars zece tone de furaje și cca. 50 m.p. din acoperișul depozitului de furaje, pagubele fiind estimate la 5000 lei.  S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 50.000 de lei.

Intervenţia a fost îngreunată pe de o parte, de furajele care întreţineau arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate celelalte construcții din apropiere pentru ca focul să nu se extindă. Cauza probabilă a incendiului o constituie acțiunea intenționată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *