Preţul energiei se reduce de la 1 ianuarie. Cât va costa kilowatt-ul în judeţul Botoşani!

contor electric, strii, botosaniPiaţa energiei electrice pentru consumatorii casnici se liberalizează 100%, începând cu 1 ianuarie 2018, iar ANRE doar avizeaza tatrifele finale pentru consumatorii care nu au trecut pe piata concurentiala, si au ramas cu actualele contracte la aceiasi patru mari furnizori, in regim de ultima instanta, Enel, CEZ, E.On si Electrica.

ANRE a anuntat zilele trecute ca a aprobat acesta tarife pentru primul semestru al anului viitor (tarif CPC-componenta de piata concurentiala), si ca ele sunt mai mici cu 0,34% fata de cele platite in momentul actual, in conditiile in care furnizorii cerusera o crestere de 10%, generata de costurile mai mari pe care le au avut cu achizitia energiei de pe piata pentru clientii lor, in acest an.

Iata mai jos care sunt tarifele pentru fiecare regiune din tara, pentru joasa tensiune, pe baza carora, daca nu ati trecut pe piata concurentiala, va puteti calcula factura viitoare.

Muntenia Sud (Municipiul Bucuresti, judetele Ilfov si Giurgiu). Tariful avizat pentru Enel Energie Muntenia este de 0,4508 lei/kWh, exclusiv TVA.

Banat (Judetele Timis, Arad, Caras Severin si Hunedoara). Tariful avizat pentru Enel Energie este de 0,4785 lei/kWh, exclusiv TVA

Dobrogea (Judetele Tulcea, Constanta, Ialamita, Calarasi). Tariful avizat pentru Enel Energie este de 0,4877 lei/kWh, exclusiv TVA

Oltenia (Judetele Arges, Teleorman, Valcea, Dolj, Gorj, Gorj, Mehedinti). Tariful avizat pentru CEZ Vanzare este de 0,4998 lei/kWh, exclusiv TVA.

Moldova (Judetele Iasi, Bacau, Vaslui, Neamt, Botosani, Suceava).Tariful avizat pentru E.ON Energie Romania S.A este de 0,4975 lei/kWh, exclusiv TVA.

Muntenia Nord (Judetele Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Vrancea, Galati). Tariful avizat pentru Electrica Furnizare SA este de de 0,4738 lei/kWh, exclusiv TVA

Transilvania Nord (Judetele Cluj, Bihor, Bistrita Nasaud, Salaj, Satu Mare, Maramures). Tariful avizat pentru Electrica Furnizare SA este de 0,4710 lei/kWh, exclusiv TVA

Transilvania Sud (Brasov, Harghita, Covasna, Mures, Sibiu, Alba). Tariful avizat pentru Electrica Furnizare SA este de 0,4711 lei/kWh, exclusiv TVA.

Actualele tarife sunt valabile pana la data de 30 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *