Contre în Consiliul Local de la majorarea taxelor și impozitelor locale. Viceprimar: Nu este un motiv să cerem botoșănenilor mai mulți bani

consiliu local. 1jpgConsilierii locali ai PSD au venit cu un amendament la proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pe 2018. Viceprimarul Cosmin Andrei a motivat că propunerea Executivului, de majorare cu aproximativ 20% a taxelor și impozitelor nu se impune, grupul de consilieri PSD venind cu o propunere de majorare cu 5% .

like facebookVenim cu un amendament care reduce mărirea propusă, mărire pe care ați încadrat-o la 18%, un calcul care ne-a ieșit nouă mult mai mare. Propunerea este de a tăia din această majorare, motivat de faptul că avem mulți bani în buget pe care nu i-am cheltuit. Nu este un motiv să cerem botoșănenilor mai mulți bani. Banii pe care i-am avut în 2016 în cont, jumătate ni i-a luat Guvernul, și pe bună dreptate. Rezultatele nu sunt prea bune și nu avem niciun motiv să mărim taxele botoșănenilor. Nu este nevoie de mai mulți bani la buget, pentru că rezultatele nu sunt pe măsură. Dacă eram în locul dvs. nu măream cu niciun leu”, a menționat Cosmin Andrei.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a cerut social-democraților să spună ce venituri vor fi aduse la bugetul local prin propunerea făcută, de 5%. El a menționat că Primăria Botoșani nu va putea funcționa în asemenea condiții, iar ”cineva va răspunde la un moment dat”.

Nu mă așteptam să înțelegeți ceea ce ne-am propus. În momentul în care ați făcut amendamentul, ați făcut și o socoteală cu ce înseamnă venituri în plus sau în minus la buget. Dacă ați făcut un minim calcul, ce înseamnă ca venit la bugetul municipiului? Taxele și impozitele locale nu au mai fost crescute 2013. Primăria are cheltuieli. Vom plăti în plus la curentul electric. Am venit cu procente onorabile.  Cineva va răspunde la un moment dat, iar cetățenii din Botoșani vor avea de suferit”, a spus Flutur.

A intervenit și consilierul PSD Mihai Tincu, care a spus ”Găsiți soluții, dar să nu umblăm la oameni în buzunar de sărbători”.

Declarația l-a iritat pe edil, care i-a replicat: ”Guvernul poate să umble în buzunarul oamenilor, iar noi nu. Dacă nu votăm noile taxe, un an de zile nu mai intervenim”, a adăugat Flutur.

2 thoughts on “Contre în Consiliul Local de la majorarea taxelor și impozitelor locale. Viceprimar: Nu este un motiv să cerem botoșănenilor mai mulți bani

  1. Solutia este sa reduceti din salariile nesimtite pe care le au angajatii din primarie si de la politia locala in urma majorarilor din anul 2017

  2. SPER SA NU O LUATI PE URMELE PDL , PNL , DAR STAI CA TOT EI SUNT IN PRIMARIE ! LASATI SALARIILE NESIMTIE DE GERMANIA LA PRIMARIE IN GERMANAI NU SE CASTIGA SALARII DE 4000 EURO CAT ARE PRIMARUL DE BOTOSANI !RUSINE !
    SCADETI SALARIILE SI VOR FI BANI LA BUGET ..
    VAD CONCURSURI SE TOT ANGAJEAZA PILE, NEPOATE, AMANTE , AMANTI….OPROTIVA CU SALARIILE DE 3-4000 TREI MII DE EURO MAI CEVA CA IN GERMANIA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *