Elevii botoșăneni olimpici premiați de parlamentarul PSD Tamara Ciofu au fost recompensați de ministrul Educației în cadrul unei ceremonii la Palatul Parlamentului

olimpici tamara ciofu razvan balaucaAstăzi, cu ocazia organizării unei gale de premiere de către Ministerul Educației Naționale la Palatul Parlamentului au fost recompensați 168 de elevi din toată țara, care au obținut 228 de distincţii la olimpiadele şi competiţiile internaţionale, precum și profesorii care i-au pregătit. Între acești olimpici s-au aflat și elevii din Botoșani, Ștefan Bălăucă premiul I la olimpiada Internațională Științele Pământului, premiul III la Olimpiada de Lingvistică, Andrei Anghel, mențiune la Olimpiada Internațională de Lectură, Tudor Darius Cardaș, elev la Colegiul Național A.T. Laurian, medaliat cu aur la Balcaniada de matematică și Mihnea Buiuciuc din Săveni care a obținut premiul I la secțiunea consiliere și orientare din cadrul programului „O activitate de succes” organizat cu ocazia Școlii Altfel.

like facebookAm simțit o bucurie în suflet când am i-am văzut pe podiumul de premiere al galei organizate de Ministerul Educației Naționale pe elevii botoșăneni pe care am ales să-i recompensez la finalul fiecărui an școlar. Recunoașterea valorii acestor tineri, atât la nivel internațional, prin medaliile cucerite la concursurile și olimpiadele la care au participat, cât și la nivel național în cadrul festivității de la Parlament, arată că am luat o decizie bună când am început să organizez acțiuni prin care să motivez financiar elevii cu rezultatele cele mai bune de la școlile din județul Botoșani”, a declarat Tamara Ciofu.

Acțiunile prin care deputatul social-democrat Tamara Ciofu recompensează elevii a devenit deja o tradiție în județul Botoșani, fiind organizate cinci ani consecutiv. Aceste evenimente generează o competiție între tineri pentru o pregătire mai temeinică și pentru obținerea unor note cât mai mari.

Consider că din poziția de oameni politici putem să trimitem mai ușor un semnal către comunitatea noastră, și de aceea ar trebui să ne mobilizăm și să investim permanent cât mai multe resurse în educație. Nu premiile în sine pe care le-am acordat sunt importante, ci faptul că munca, ambiția și determinarea acestor elevi este recunoscută și apreciată în mod public. Acest lucru i-a încurajat pe acești copii excepționali să-i ambiționeze și pe ceilalți colegi ai lor și au ajuns să fie cunoscuți și respectați de toată țara. Este daoria noastră să încurajăm tinerii care pot face performanță”, a subliniat deputatul botoșănean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *