FOTO Braconieri prinși cu un căprior. Le-au spus jandarmilor că l-au găsit mort în pădure

braconaj caprior mortAu plecat să culeagă nuiele pentru coroane de brad, însă au prins un căprior.  S-a întâmplat vinerea trecută, în jurul amiezii, în pădurea din apropierea satului Balta Arsă, trei bărbaţi fiind depistaţi de jandarmi şi de lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Botoşani în timp ce cărau un căprior mort.

like facebookJandarmii şi lucrătorii silvici, aflaţi în executarea unei acţiuni pentru prevenirea tăierilor ilegale de material lemnos, au observat cum dintr-un autoturism au coborât trei bărbaţi şi au intrat în pădure. Prezenţa lor în zonă li s-a părut suspectă oamenilor legii, care au procedat la urmărirea acestora, după aproximativ 10 minute întâlnindu-se cu cei trei care transportau vânatul.

La întrebările jandarmilor privind provenienţa căpriorului, cei trei au afirmat că l-au găsit întâmplător, pe când căutau nuiele, fiind prins într-un laţ metalic şi au hotărât să îl ducă la domiciliu.

Din nefericire pentru ,,vânători”, pe masa de Crăciun nu vor avea carne din animalul capturat, deoarece a fost ridicat de jandarmi în vederea confiscării şi predat la D.S.V.S.A., în vederea expertizării.

Bărbaţilor le-au fost întocmite actele de sesizare ale organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj şi vânare cu mijloace neautorizate, dosarul fiind înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea soluţionării, potrivit IJJ Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *