Polițiștii vor intensifica acțiunile de sărbători. Șeful IPJ: În această perioadă vom adopta măsuri specifice în zonele cu fluență mare de public

viorel serbanoiu catalin ilas aioanei dumitruPolițiștii botoșăneni vor intensifica acțiunile pe perioada sărbătorilor de iarnă, anunță șeful Inspectoratului de Poliție Județean, Viorel Șerbănoiu. Astfel, în această perioadă, toate structurile operative ale inspectoratului vor adopta măsuri specifice pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, mai ales în zonele cu o fluenţă mare de public. De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional din domeniul silvic.

like facebookPentru sărbători avem constituite echipe de intervenție care în momentul în care înregistram un eveniment vin și suplinesc activitatea echipajelor din stradă, pe ordine publica si politie rutiera, sub coordonarea nemijlocita a comenzii IPJ. În această perioadă vom adopta măsuri specifice în zonele cu fluență mare de public, a precizat Șerbănoiu.

Șeful IPJ a spus că există, de asemenea, o colaborare  permanentă cu administratorul drumului, pentru ca, în eventualitatea unor căderi de precipitaţii sub formă de zăpadă, cetăţenii să poată fi informaţi în timp real şi util în legătură cu starea circulaţiei pe drumurile publice.

Evităm riscul de a avea persoane rămase izolate, vom fi prezenți cu echipele în teritoriu, monitorizăm prin centrul operațional, în cooperare cu ISU. Trebuie să conștientizeze și cetățenii la ce se expun dacă apar fenomene de acest gen, se prefigurează ca în ianaurie sa avem fenomene meteo cu temp extreme și căderi de zăpadă, a mai mentionat seful IPJ Botosani.

În fiecare zi, pe raza judeţului acţionează zilnic, în medie, 220 de poliţişti, iar în cele patru zile de minivacanţă, prilejuite de ziua de 1 Decembrie au fost prezenţi la datorie 733 de poliţişti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *