Pensionarii botoșăneni cu venituri de peste 1900 lei ar putea să nu mai primeasă bilete gratuite la tramvai. Flutur: Orașul nu mai poate funcționa

avarie tramvai botosaniPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, va propune Consiliului Local ca pensionarii cu venituri mai mari de 1900 lei să nu mai primească bilete gratuite la tramvai și microbuz. El a declarat, joi, într-o conferință de presă, că orașul trebuie să funcționeze și ca urmare a bugetului mic sunt necesare reduceri de cheltuieli. Flutur propune, astfel, reducerea subvenție la Eltrans, în urma unei analize făcute în cadrul Primăriei.

like facebookÎncerc să găsim soluții de a diminua o parte din cheltuieli. Și atunci încercăm să căutpm locuri, sume , poziții din buget care afectează bugetul municipiului consolidat. Toți pensionarii au gratuitate la tramvai. Am făcut o analiză și ne întrebăm dacă toți circulă sau dacă au nevoie. Luând în calcul că salariul minim pe economie este de 1900 lei, aș vrea să fac o propunere ca anumiți pensionari, care au pensii mai mari de 1900 lei să nu mai primească gratuit abonamentul pe mijloacele de transport în comun. Sunt niște gândiri de a diminua o parte dinh cheltuieli ca să putem funcționa pe viitor. Orașul, în aceste condiții, nu poate funcționa”, a menționat Flutur.

Peste 5 milioane lei din bugetul local sunt direcționați către subvenționarea transportului public. Edilul susține că prin diminuarea cotei de la 16 la 10%, municipiul Botoșani va pierde 16 milioane lei.

Decidentul în acest caz este Consiliul Local. Întrebat ce va face dacă consilierii nu vor fi de acord cu această propunere, Flutur a spus ”Vom trage obloanele”.

 

One thought on “Pensionarii botoșăneni cu venituri de peste 1900 lei ar putea să nu mai primeasă bilete gratuite la tramvai. Flutur: Orașul nu mai poate funcționa

  1. Pensia de 1900 lei nu este o pensie mare din moment ce este egala cu salariu minim.
    Nu toti pensionarii si-au scos abonamentele ce le asigura gratuitatea sau chiar daca au abonamentul, circula foarte rar. Daca nu vor mai avea gratuitate, vor mai circula si pe jos.
    Daca se reduce numarul de gratuitati unde este economia, vor merge mai putine tramvaie sau maxi-taxi ?
    Uitati-va la tramvaie ca circula mai mult goale, cu ce ar incurca cativa pensionari pe zi in plus ? Nu asta este solutia de redresare a situatiei transportului in comun. Mai umblati si la eficienta personalului care lucreaza, mai putini nepoti, nepoate si alte neamuri. Subventia de peste 5 mil.lei este exagerata. Refaceti calculul in mod corect, cum s-a ajuns la aceasta suma ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *