Tragedii în două familii din județul Botoșani înainte de sărbători

maternitatea BotosaniTragedii în două familii din județul Botoșani, chiar înainte de sărbători. Două femei cu sarcini la termen au născut copii morți, la interval de doar câteva ore.

S-a întâmplat pe 12 decembrie, când una din mame, din mediul rural, în vârsta de 37 de ani, a cărei sarcină a fost monitorizată, s-a internat la Maternitatea Botoșani iar după intervenție chirurgicală a fost extras un făt mort.

like facebookMedicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat că pe fișa de internare a femeii a fost specificat ”bătăi cord fetal absente”, adică bebelușul era mort în burta mamei înainte de a intra în operație.

În urma intervenției chirurgicale prin cezariană s-a extras un făt mort, diagnosticul fiind făt mort antepartum. Cealaltă pacientă, tot de 37 de ani, se prezintă pentru prima dată la spital pe 12 decembrie ora 2.23 și se intervine chirurgical la ora 2.40 și se extrage un făt mort. În acest caz nu era urmărită sarcina și nu era sub supravegherea mediului”, a menționat Ștefan Bercea.

Nou-născuții vor fi supuăi necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *