Huncă: „Regele Mihai, un mare român, un simbol și martor ocular al destinului românesc recent, a trecut în istorie”

Mihaela Hunca, deputat, stiri, psd, botosaniParlamentarul social democrat Mihaela Huncă a declarat luni că este nevoie de promovarea fondului iconografic și documentar care reflectă viaţa şi activitatea Majestăţii Sale, Regele Mihai în rândul tinerelor generații pentru o mai bună cunoaștere a istoriei naționale a poporului român.

Regele Mihai, ultimul suveran al României, ultimul monarh, protagonist de prim rang al ultimei conflagrații mondiale, s-a sfârșit din viață. În aceste clipe, România pleacă capul în semn de adânc și sincer respect. Întreaga țară pierde un lider care a contribuit la construcția României de azi, un reper moral și un model de comportament marcat de distincție și modestie. Dincolo de opinii politice și diferențe ideologice, Regele Mihai a fost și va rămâne pentru toți românii un veritabil conducător de neam și țară, care la ceas de mare cumpănă a lucrat pentru salvarea românilor”, a declarat Mihaela Huncă.

În aceste momente triste pentru toată națiunea, este mai important să ne gândim la ceea ce ne unește, la dezideratele la care aspiră toți românii, de aici din țară și de pretutindeni.

Având în vedere că unul dintre obiectivele principale pe care Majestatea Sa le-a urmărit toată viața a fost ideea reconcilierii naționale în jurul unor deziderate la care aspiră toți românii, cred că este obligatoriu ca întreaga clasă politică să ne adunăm forțele pentru a face cunoscute faptele Regelui Mihai noilor generații de tineri. În acest fel vom aduce un adânc și pios omagiu Majestății Sale Regelui Mihai și vom cinsti memoria acestuia prin evocarea celor mai importante momente ale vieții Majestății Sale de la nașterea sa până în prezent”, a subliniat deputatul botoșănean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *