Furtul anului! Cruce de argint de 350 de ani, sustrasă dintr-o biserică din Botoşani

Biserica Sfantul Nicolae Dorohoi- Botosani
Biserica Sfântul Nicolae Dorohoi- Botoşani

Unul dintre cele mai grave infracţiuni de furt din ultimii ani a avut loc, săptămâna trecută, în judeţul Botoşani. O cruce confecţionată din argint, care avea o vechime de 350 de ani, a fost sustrasă dintr-o biserică.

Totul s-a întâmplat a doua zi după Sfântul Nicolae la Biserica Sfântul Nicolae din Dorohoi, acolo unde slujeşte protopopul de Dorohoi, Stelian Ciurciun.

Hoţii au intrat prin spargerea uşii din lemn de la intrare, pe care au distrus cu obiecte metalice puternice.

Rău-făcătorii au pus mâna pe crucea de argint care era confecţionată în 1688, dar şi pe un potir, tot din argint, făcut în urmă cu aproape 130 de ani, dar şi pe nişte icoane preţioase.

like facebookDupă ce au pătruns în lăcaşul de cult şi au fost furat bunuri de patrimoniu, aceştia au spart şi cutia milei. Hoțul, sau hoții, nu s-au oprit aici și au vrut să șteargă urmele faptelor prin incendierea bisericii. Doar un miracol a făcut ca focul să nu se extindă și să nu cuprindă întregul lăcaș de cult.

În urma faptelor comise, polițiștii au deschis o anchetă pentru recuperarea bunurilor și pedepsirea celor implicați în furt.

Biserica Domneasca din Dorohoi, inchinata Sfantului Ierarh Nicolae a fost ctitorita in anul 1495, de catre Sfantul Voievod Sfefan cel Mare, si a fost sfintita in data de 18 octombrie a aceluiasi an

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *