Valoarea Premiului Naţional de Poezie ”Mihai Eminescu”, mai mare în 2018. Cât s-a propus

consiliu localMunicipalitatea va aloca suma de 65.000 lei din bugetul local pentru anul 2018, în vederea finanţării Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” editia a – XXVII -a, eveniment care se va desfășura între 13 – 15 ianuarie.

like facebookSuma de 65.000 lei urmează a fi inclusă în bugetul local al municipiului Botoşani pe anul 2018 și va fi folosită pentru achitarea costurilor legate de valoarea premiului, jurizare, realizare însemne premiu, cheltuieli prezentare spectacol, recital de gală (spectacol), cină festivă, unele cheltuieli de cazare şi masă invitaţi, transport, achiziționarea unui număr de 400 exemplare din cartea poetului laureat al Premiului național de poezie ”Mihai Eminescu” -Opera Omnia pe anul 2016. De asemenea, s-a propus ca valorea premiului național să crească în 2018, de la 30.000 lei la 35.000lei.

Suma solicitată municipalității de Fundația Hyperion-Caiete botoșănene depășește 70.000 lei. Manifestările vor începe duminică, 13 ianuarie, cu o șezătoare literară la Vorona. Luni, 15 ianuarie, are loc ședința de Consiliu Local pentru aprobarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Botoșani poetului laureat, urmat de de depuneri de coroane și un Te deum, la Biserica Uspenia.

Decernarea premiilor va avea loc la ora 17.00 în sala Cinematografului Unirea.

Consilierii locali au aprobat în ședința de joi finanțarea premiului național de poezie pe 2018.

One thought on “Valoarea Premiului Naţional de Poezie ”Mihai Eminescu”, mai mare în 2018. Cât s-a propus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *