O tânără din Botoşani participă, în premieră, alături de naţionala României, la Mondialele de Handbal din Germania

Ana Maria Dragut, stiri, botosani, handbalO tânără din judeţul Botoşani participă, în premieră, alături de naţionala României, la Mondialele de Handbal din Germania.

Este vorba de Ana Maria Dragut, în vârstă de 27 de ani, care este pentru prima dată la un turneu final alături de reprezentativa mare a ţării noastre.

Sportiva din Darabani este născută pe 24 februarie 1990, iar în acest moment joacă pentru clubul HC Zalău pe postul de inter dreapta. Ea a jucat în partida de sâmbătă contra Paraguay, în care a şi marcat o dată, dar şi în meciul de duminică contra Sloveniei, ambele terminate cu victorii pentru România.

like facebookAna Maria Dragut a început să joace handbal la Școala nr. 2 din Darabani, cu profesorul Valentin Dascălu. Din clasa a VIII-a a fost înscrisă printre sportivii Liceului cu Program Sportiv din Botoșani, după ce a fost remarcată la un turneu zonal. Ca urmare a prestației bune de la LPS Botoșani, Dragut este selecționată în lotul de junioare al echipei României. Din clasa a XI-a se transferă la Clubul Sportiv „Urban” din Brașov, unde și termină liceul.

Ana Maria Dragut, stiri, botosani, handbalÎn 2008, handbalista este adusă la HCM Roman de antrenoarea de atunci a echipei, Alexandrina Soare. Tot în 2008, Ana Maria a fost convocată la echipa de tineret a României, cu care a luat parte la Campionatul European din Ungaria, din 2009.

În 2009, Dragut s-a transferat la HC Dunărea Brăila, unde a jucat până în 2014, cu excepția anului competițional 2012–2013, când clubul brăilean a împrumutat-o la CSU Neptun Constanța. Între 2014 și 2016 ea a jucat la CSM Unirea Slobozia, iar din vara anului 2016 este legitimată la HC Zalău.

One thought on “O tânără din Botoşani participă, în premieră, alături de naţionala României, la Mondialele de Handbal din Germania

  1. Trebuie menționat faptul că Ana Maria la sc. nr. 2 din Darabani a făcut handbal la ora de educație fizică așa cum fac toți elevii. Cel mai înalt nivel competițional la care a participat cu școala din Darabani a fost etapa județeană ONSS, desfășurată la Botoșani, de unde eleva a fost selectată și i s-a propus să se transfere la Liceul cu Program Sportiv datorită faptului că era jucătoare de mâna stângă (lucru foarte rar întălnit) și înălțime peste 1,80m. Prima convocare la lotul național de junioare a venit în urma calificării cu echipa de junioare III a liceului (prof. Teodoru Iuliana) la turneul semifinal al Campionatului Național de Handbal la București. După doi ani de pregătire în care s-a insistat pe individualizare, Ana Maria Dragut devine titulară în echipa reprezentativă a Liceului cu Program Sportiv Botoșani. Având un parcurs ascendent în cadrul echipei, sportiva a fost remarcată de mai mulți profesori din țară și primind totodată primele oferte de transfer la echipe de senioare. Până să accepte una din oferte, sportiva a participat cu echipa națională la Campionatul European de junioare. În clasa a XI , semestrul II, acceptă oferta echipei de ligă naționala Rulmentul Brașov.
    Meritul Liceului cu Program Sportiv Botoșani (prof. T. I.) este acela că a format o sportivă de lot național și a promovat-o pentru a putea deveni ceea ce este în momentul de față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *