Transportator din Botoșani amendat cu 8000 lei de Inspectoratul Teritorial de Muncă

masini transportÎn perioada 8-24 noiembrie, a avut loc la nivel naţional o Campanie privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto, respectiv a prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă.

La nivelul județului Botoșani au fost verificaţi pe sănătate și securitate în muncă un număr de 15 angajatori,  cu un număr  de 1044 angajaţi. Au fost depistate 41 deficienţe şi dispuse 41 măsuri. Au fost  sancţionaţi 15 anagajatori cu un număr de 33 sancţiuni contravenţionale, dintre care 32 avertismente şi o amendă în valoare de 8.000 lei, potrivit unui comunicat al ITM.

like facebookÎn cadrul serviciului Control Relaţii de Muncă, au fost verificaţi un număr de 15 angajatori şi au fost constatate 20 deficienţe. Au fost dispuse 20 măsuri şi aplicate trei sancţiuni .

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate în cadrul acestei campanii,  de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani, este de 8000 lei, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *