O femeie și doi bărbați condamnați pentru că au obligat eleve să se prostitueze în România, Spania și Italia

stiri, botosani, stiri din botosani, tineri arestatiO femeie și doi bărbați din județul Botoșani au fost condamnați de magistrații Tribunalului Suceava după ce s-au aliat unei grupări infracționale specializată în traficul de persoane.

Vasile Pentiuc, în vârstă de 39 de ani,  Carmen Violeta Niculau, în vârstă de 18 ani, și  Ionuț George Pădurariu, toți din Dorohoi, racolau fete, inclusiv, minore, și le trimiteau „la produs” atât în România, cât și în străinătate. Potrivit anchetatorilor, gruparea de traficanţi a acţionat în perioada 2011-2013.

Vasile Pentiuc a primit zece ani de închisoare, Carmen Violeta Niculau a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, iar Ionuț George Pădurariu, zis Zurzulea, a primit patru ani de închisoare.

Unele dintre victimele racolate au fost transportate în Spania şi Italia, unde au practicat prostituția „la stradă”. O parte dintre acestea aveau probleme de ordin psihic, provenind de la şcoala specială din Burdujeni, județul Suceava. Fetele se prostituau în Suceava, la hoteluri sau în locuinţe închiriate, în timp ce o parte dintre ele au făcut sex pe bani şi în Spania şi Italia. Acestea erau mereu controlate de membrii grupării, atât direct, cât și prin intermediul telefonului mobil. Toate sume obținute erau predate direct sau trimise prin transfer bancar.

Membrii grupării locuiau, cu sau fără forme legale, într-un bloc social de pe strada Aleea Dumbrăvii din Burdujeni, cunoscut drept „Blocul Ţigănesc”, ori în apropiere, în alte blocuri de pe strada Jean Bart de lângă Gara Burdujeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *