FOTO! Peste o mie de persoane la manifestările organizate la Botoșani de Ziua Națională a României

stiri, botosani, stiri din botosani, fetele de la botosani, ziua nationala a romaniei (12)Peste o mie de persoane au participat, vineri, la manifestările dedicate Zilei Naționale ale României care au loc în centrul vechi al municipiului Botoșani.

like facebookCeremonia a fost deschisă de Fetele de la Botoșani, care au cântat Imnul României, iar apoi a urmat un Te Deum.

Începând cu ora 10:20 au urmat alocuţiunile referitoare la Ziua Naţională a României, după care s-au depus coroane la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial.

Vă mulțumesc că ați dat curs invitației și ne întâlnim aici, în Piața 1 Decembrie. Ce poate fi mai impresionant decât faptul că suntem prezenți într-un număr atât de mare an de an să sărbătorim această zi. Văd aici prezenți și mulți copii și țin să felicit părinții și bunicii acestor copii pentru lecția de istorie”, a declarat prefectul Dan Șlincu.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a vorbit despre importanța Zilei Naționale.

Sărbătorim astăzi uniți în gânduri și în simțire cu toți ce gândesc și simt românește Ziua Națională a României. Marea Unire, hotărâtâ în cadrul Marii Asunări Naționale de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918 poate fi considerată cea mai înalțătoare pagină a istoriei românești, care a pus bazele României ca stat modern și prosper”, a spus Macaleți.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea detaşamentului de onoare.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *