Senatorul Şoptică, agresat de mascaţii care au descins într-un club de noapte din Oradea

costel soptica, stiri, botosani, pnl

Senatorul botoşănean Costel Şoptică a fost agresat de mascaţii care au descins într-un club de noapte din Oradea. Un grup de parlamentari PNL, sosiţi la Oradea cu o săptămână în urmă pentru a asista la dezvelirea statuii lui Ion I.C. Brătianu în parcul omonim, susţine că a fost brutalizat de mascaţi în clubul Black Eagle, deţinut în Pasajul Vulturul Negru de fiul senatorului PNL Bihor Cornel Popa, cel care luna trecută atenţiona chiar de la tribuna Senatului asupra abuzurilor de care dau dovadă organele de control în localurile din Oradea.

Din acest motiv, de altfel, Popa a interpelat-o pe Carmen Dan, ministrul de Interne, în contextul în care Ministerul pregăteşte modificarea legislaţiei privind ordinea publică, deschizând uşa unor abuzuri şi mai mari.

„Intră mascați în localul vizat, filmează clienții, perturbă activitatea, fac percheziții corporale fără niciun mandat, nu se legitimează și pleacă fără a semna în registrul unic de control, în numele unei anchete despre care nu se primesc explicații nici măcar ulterior descinderilor”, susţine senatorul bihorean.

În noile sale demersuri – interpelarea către ministrul de Interne şi o declaraţie în Senat – Cornel Popa dezvăluie că mai mulţi colegi „senatori şi deputaţi prezenți la Oradea, care au ieșit în oraș alături de mine”, dar şi alți orădeni, au fost, săptămâna trecută, victimele unui abuz flagrant al mascaţilor de la Jandarmerie şi Poliţie.

Incidentul, a aflat BIHOREANUL contactându-l pe Popa, a avut loc joi, 24 noiembrie, când parlamentarii PNL ajunşi la Oradea se aflau în clubul Black Eagle, deţinut de fiul său, unde se aflau şi clienţi obişnuiţi. În jurul orei 23, în local a descins un echipaj de mascaţi, care a cerut să fie oprită muzica, să fie aprinse luminile, iar din incintă să nu plece nicio persoană, ulterior unul dintre mascaţi spunând că erau în căutarea unei persoane urmărite, din Serbia.

Brutalizările fizice au început în momentul când unul dintre parlamentari a spus că nu avea asupra sa cartea de identitate, dar şi-a declinat-o: Costel Şoptică, senator de Botoşani. În acel moment, mascaţii s-au „aprins”: „Am fost bruscați, împinși, agresați verbal, legitimați și trași de sacouri, chiar și atunci când domnii mascați au înțeles că nu putem fi noi cei pe care îi caută în acel local. Un coleg senator a avut îndrăzneala să declare că nu are actul de identitate asupra sa, motiv pentru care a fost persoana cea mai agresată dintre cei de față”, a relatat Cornel Popa atât în interpelarea către ministrul de Interne, Carmen Dan, cât şi în declaraţia politică.

sursa: ebihoreanul.ro

2 thoughts on “Senatorul Şoptică, agresat de mascaţii care au descins într-un club de noapte din Oradea

  1. ce cautai la club unde e doar prostetouate si se fumeaza iarba mai ..?
    Statuia nu se afla in club cred si trebuia desvelita acolo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *