Un profesor de la Colegiul Național ”A.T.Laurian”, de cinci ani coordonatorul lotului naţional de informatică

lot national informatica adrian panaeteBotoşăneanul Adrian Panaete se poate lăuda, pe bună dreptate, că a demonstrat lumii cât de talentaţi şi doxaţi sunt tinerii informaticieni din România. Profesor al Colegiului Naţional „A.T.Laurian”, acesta este de cinci ani coordonatorul lotului naţional de informatică, ajutându-i pe „seniorii” de liceu să cucerească premii şi medalii în confruntările cu tinerii din alte ţări. Ultima mare izbândă a profesorului laurian a avut loc în cadrul turneului „International Autumn Tournament in Informatics” desfăşurat în Bulgaria în perioada 22 – 26 noiembrie. Şapte premii au cucerit seniorii, alături de juniori, cele patru medalii de aur fiind adjucate de liceenii coordonaţi de profesorul botoşănean.

like facebookCostin-Andrei Oncescu, de la Colegiul Naţional ‘Dinicu Golescu’ din Câmpulung Muscel, Andrei Popa  din Liceul Teoretic ‘Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, Alex Tatomir, de la Colegiul Naţional ‘Nicolae Bălcescu’ din Brăila şi Ştefan Constantin-Buliga din Colegiul Naţional de Informatică ‘Tudor Vianu’ din Bucureşti sunt cei patru laureaţi cu aur, în timp ce juniorii, care şi-au adjudecat bronzul, sunt elevi de până în clasa a VIII – a din Constanţa şi Bucureşti.

Am avut în anii trecuţi şi elevi din Botoşani şi sunt sigur că vom mai avea în lotul naţional de informatică. Ultimul turneu, aflat la a IX – a ediţie a avut loc la Shumen în Bulgaria, pe meleaguri cu valoare istorică, unde ne-am confruntat, ca să zic aşa, cu echipe din Bulgaria, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia şi Ucraina.”, a explicat botoşăneanul Adrian Panaete.

Turneul de la Shumen este una din cele patru competiţii internaţionale urmărite de elevi pentru că prin intermediul acestora viitorii informaticieni îşi demonstrează talentele, fiind vânaţi ulterior de companii mari ce le oferă condiţii ideale pentru a-şi dezvolta carierele. Este un lucru cunoscut că România a avut multe de arătat în acest domeniu, lotul naţional de informatică fiind invitat de diverse ţări să se confrunte în cadrul antrenamentelor pentru marile concursuri internaţionale.

One thought on “Un profesor de la Colegiul Național ”A.T.Laurian”, de cinci ani coordonatorul lotului naţional de informatică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *