Spitalul municipal Dorohoi o ia la vale, din cauza alunecărilor de teren

alunecari teren spital dorohoiAlunecare de teren în spatele Spitalului municipal Dorohoi, cea mai afectată clădire fiind cea în care funcționează Secția de psihiatrie a spitalului. Problema a fost discutată, luni, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Potrivit prefectului de Botoșani, Dan Șlincu,  alunecări de teren din zonă s-au accentuat după ploile din ultimii ani, motiv pentru care Primăria municipiului Dorohoi a solicitat sprijinul pentru găsirea unor soluții concrete și urgente în vederea consolidării acestui versant.

Prefectul a dispus constituirea unei comisii care a făcut verificare și care a constatat că clădiorea Secției Psihiatrie prezintă fisuri.

like facebookA fost emis un ordin de prefect pe 20 noiembrie privind constituirea unei comisii mixte privind verificare existenței unei alunecări de teren în zona spitalului municipal Dorohoi, iar în urma deplasării la fața locului a comisiei s-au constat că în dreptul Secției de psihiatrie se manifestă fenomenul de alunecări de teren, urmat de o surpare a stratului vegetal pe o suprafață de aproximativ 200 metri lungime, la o diostanță de 0,5 metri de gardul de cărămidă a spitalului. Zona este inclusă în Planul Urbanistic General ca și zonă afectată de fenomenul alunecărilor de teren. Clădirea Secției de psihiatrie este dispusă la o distanță de aproximativ 10 metri față de marginea de N-V a surpării provenită din alunecarea de teren. Sunt constatate fisuri verticale și oblice pe pereții exterori și la nivelul fundațiilor. În urma constatărilor, Comisia a propus realizarea unui studiu geotehnic, expertize geotehnice și după caz a proiectului de consolidare a versantului afectat, elaborarea unei expertize tehnice la clădirea afectată în vederea realizării proiectului tehnic de consolidare și reparații și monitorizarea și urmărirea în timp a evoluției fenomenelor de alunecare de teren în această zonă”, a spus prefectul.

CJSU a propus alocare de resurse financiare de la nivelul Primăriei Dorohoi pentru studiul geotehnic și expertiza tehnică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *