FOTO! Pompierul maratonist Iulian Rotariu, premiat de prefect și președintele Consiliului Județean: Tot timpul am spus că acasă e raiul

iulian rotariu la prefecturaPompierul botoșănean Iulian Rotariu, singurul român care a participat la Cursa „Racing The Planet Ultra Patagonia 2017”  și care a încheiat competiţia pe locul 4, a fost premiat, luni, de autoritățile județului pentru performanța obținută. El a primit o plachetă din partea Instituției Prefectului și o diplomă de excelență din partea Consiliului Județean. La eveniment au participat directori de deconcentrate,

like facebookIulian Rotariu  s-a întrecut cu 360 de alergători din 60 de țări, dar a terminat cursa pe locul patru în clasamentul general și pe primul loc la categoria de vârstă.

Cursa „Racing The Planet Ultra Patagonia 2017” s-a desfăşurat în cea mai faimoasă și sălbatică regiune din America de Sud, dominată de munții Anzi. Alergarea a fost într-o zonă exclusiv muntoasă, cu lacuri și dune de nisip, la o altitudine de 3000 de metri, unul din locurile din lume unde se poate face insolație și degerături în aceeași zi.

Şi de această dată, Iulian Rotariu a alergat în spirit caritabil, 250 de kilometri în șapte zile, pentru a face cunoscută şi a sprijini „Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani”, succesul lui însemnând un pas spre integrarea acestor copilaşi.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, col. Cristian Amarandei, a declarat că Iulian Rotariu este susținut în demersul său atât ISU Botoșani, cât și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Ultimul obiectiv pe care și l-a propus și cel mai mareț este competiția din Antarctica, dar nu putea ajunge la această competiție dacă nu trecea prin aceste etape intermediare”, a menționat Amarandei.

Iulian Rotariu a mulțumit tuturor românilor care l-au susținut și în mod special familiei sale.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am ajuns sănătos acasă, că am avut o gură de apă și o bucățică de pâine. Două candele ard mereu la noi în casă, iar soția și copiii au grijă să nu se stingă. Și la mama acasă candela arde mereu ca să văd cele două lumi acasă să mă întorc, pentru că tot timpul am spus că acasă e raiul. (…) Nimic nu aș fi putut să fac singur. Exact cum mașina noastră merge la intervenție nu doar cu conducătoreul auto ci și cu echipajul, la fel eu nu aș fi putut ajunge acolo dacă nu ați fi fost dvs.”, a spus Iulian Rotariu, care a povestit cum a întâlnit la ultimul concurs o româncă de la care a primit în fiecare dimineață câte o pătrățică de ciocolată ca să-i îndulcească ziua.

Iulian Rotariu a devenit totodată membru permanent și de onoare al Clubului FC Botoșani.

iulian rotariu la prefectura 2

iulian rotariu la prefectura 1

 

One thought on “FOTO! Pompierul maratonist Iulian Rotariu, premiat de prefect și președintele Consiliului Județean: Tot timpul am spus că acasă e raiul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *