Un asistent medical din Botoşani, în stare gravă la Iaşi. Medicii fac eforturi să îl ţină în viaţă

sala de operatii, stiri, botosaniMedicii de la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” (Neurochirurgie) din Iasi fac absolut tot ce le sta in putinta pentru a salva viata unui tanar. Acesta a fost transportat la unitatea medicala in cursul diminetii de sambata, 25 noiembrie 2017.

Tanarul, in varsta de 39 ani, era in coma grava de gradul 3 spre 4.  Acesta a fost preluat din strada de un echipaj medical in urma unui apel la 112 facut de un trecator. Acesta a zacut o noapte, inconstient, in strada. Tanarul, asistent medical la o unitatea medicala din judetul Botosani, a fost diagnosticat cu hematom subdural, fractura craniana.  Medicii de la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” l-au dus direct in sala de operatie. Chiar daca medicii au reusit sa inlature hematomul, starea de sanatate a asistentului medical ramane la fel de grava.

like facebookTanarul este internat in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva, iar prognosticul medicilor privind sansele de supravietuire ale pacientului sunt foarte reduse. Deocamdata nu se stie care ar fi cauza care a provocat fractura craniana si apoi hematomul (acumulare de sage aparuta in urma unei hemoragii).

Pacientul a fost adus la spital in stare foarte grava. Este vorba de un asistent medical cazut in strada si gasit a doua zi, dimineata. Pacientul era in stare de hipotermie. Investigatia Computer Tomograf a evidentiat un hematom subdural si fractura craniana. La internare pacientul era in coma de gradul 3 spre 4 si a fost operat in urgenta. Post operator starea de sanatate a pacientului este stationara, la fel de grava, coma de gradul 3 spre 4. Este la terapie intensiva si respira cu ajutorul aparatelor. Prognosticul este foarte rezervat. Nu se stie cauza producerii fracturii craniene si ulterior a hematomului subdural. Este posibil ca pacientul sa-si fi pierdut starea de cunostinta si apoi a cazut si s-a lovit la cap sau a fost lovit. Asta vor stabili cei care vor face ancheta. Din cate am inteles de la familie, nu se stia bolnav”, au declarat reprezentantii Spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iasi.

Sursa: Buna Ziua Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *