Premiu important obținut de trupa de teatru a unui colegiu din Botoșani la un festival în limba franceză

colegiul mihai eminescu, stiri, botosani, teatru, buzauTrupa de teatru a unui important colegiu din Botoșani a obținut marele trofeu al celei de-a IX a ediție a Festivalului de Teatru Bilingv „Eugene Ionesco” de la Buzău, desfășurat pe 25 și 26 noiembrie.

Elevii Colegiului Național “Mihai Eminescu” Botoșani, reuniți sub numele de „Les Fortunes” au obținut Trofeul Festivalului, secțiunea limba franceza, cu piesa „On a soif d’idéal”.

Elevii, coordonați de profesorul Daniela Pintilei, au concurat cu peste 15 trupe renumite din întreaga țară, fiind considerați cei mai buni actori amatori.

On a soif d’idéal (Insetati de ideal) este o piesa despre societatea modernă, despre omul contemporan care, obsedat de imagine și bombardat mereu de publicitate și reclamă, îți faurește vise și idealuri mărunte; o piesă complexă despre o lume în care totul este de cumpărat și de vândut.

Elevii Colegiului Național “Mihai Eminescu” Botoșani au fost aplaudați la scena deschisă pentru dezinvoltura interpretării și pentru competențele lingvistice în limba franceza. Ei au fost ajutați și de coregrafa Victoria Bucun, actorul Sorin Ciofu și de profesoara Andreea Suceveanu.

Tinerii nostri sunt interesați din ce in ce mai mult de teatru,ceea ce este un lucru pozitiv;dacă mai și creeaza,nu doar consumă, teatru, e și mai nemaipomenit. Cu atât mai mult, arta teatrala este o metodă activă de a învăța limbile străine și de a dezvolta relații umane,iar noi încurajam acest lucru. Am primit vestea imediat dupa decernarea trofeului; micii mei actori aveau emoții în glas, plângeau de bucurie și-mi împărtășeau experiența unica trăită pe scena succesului”, a declarat directorul Colegiului Național “Mihai Eminescu”, Cristina Chiriac.

Evenimentul este organizat anual de Inspectoratul Școlar Buzău, Consiliul Județean Buzău, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Buzău, în parteneriat cu Centrul Cultural Francofon.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *