Metodă inedită de a marca Ziua Naţională a României la un prestigios colegiu din Botoşani

toca tricolora pentru elevii de la Colegiul Mihai Eminescu botosaniZiua Națională a României va fi sărbătorită în avans de către elevii și profesorii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Botoșani, luni, 27 noiembrie 2017, în intervalul orar 17.30-19.00.

Dacă în alți ani sărbătorirea a implicat elevi și profesori îmbrăcați în costume populare, sau ținând în mâini steaguri confecționate chiar de ei, într-o horă simbolizând granițele țării, în acest an au găsit și alte idei ingenioase.

Conturul României va fi marcat de elevi ținându-se de mână; fiecare elev va purta o tocă, în semn al viitoarei absolviri. De aceea au fost propuși pentru a purta aceste toci, în culorile roșu, galben și albastru, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. În mijloc vor fi toți ceilalți elevi, însoțiți de profesori, având în mâini luminițe simbolizând tricolorul românesc.

like facebookPentru prima dată, activitatea se extinde la nivelul comunității locale. Elevii și profesorii, având sprijinul Jandarmeriei și al Poliției locale, vor duce ”steagul luminos” în fața instituțiilor ce reprezintă Statul Român. Traseul va fi din curtea colegiului, prin Parcul ”Mihai Eminescu”, pe Pietonalul Unirii, până în Piața Revoluției.

Fiind în săptămâna ”Școala altfel”, elevii îndrumați și însoțiți de profesorii lor, doresc să arate lumii atât spiritul creativ, cât mai ales dovada patriotismului. Scopul acțiunii dedicate zilei de 1 Decembrie este de a demonstra tuturor românilor un model de unitate și de susținere prin comunicare ”luminoasă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *