Doi tineri au înşelat prin metoda „Accidentul” mai multe persoane. Ce pedepse au primit!

inselaciune-prin-telefonDoi tineri au înşelat prin metoda „Accidentul” mai multe persoane şi au fost condamnaţi, în această săptămână, de magistraţii botoşăneni.

Petre Băiceanu, în vârstă de 27 de ani, a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, la fel ca şi  Mădălina Petronela Coşman (fostă Băiceanu), de 24 de ani. Tânărul a fost condamnat pentru înşelăciune, iar fata pentru complicitate la înşelăciune.

O a treia persoană, Florian Mirel Coşman, a fost achitată pentru că s-a înţeles cu victimele.

like facebookÎn septembrie 2014, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – IPJ Botoşani şi cei ai Biroului Investigaţii Criminale – Poliţia municipiului Botoşani au surprins în flagrant, luni, un tânăr de 24 de ani şi o tânără de 21 ani, ambii din municipiul Botoşani, în timp ce încasau bani trimişi prin transfer bancar de o femeie care ar fi fost înşelată prin metoda ”Accidentul”.

În fapt, luni, 1 septembrie, o femeie din municipiul Oradea, judeţul Bihor a fost apelată telefonic de o persoană necunoscută, care i-a comunicat că soţul său a provocat un accident rutier cu victime, iar pentru „a rezolva problema” are nevoie de 8.200 Euro.

Femeia a primit instrucţiuni să transmită suma de bani, prin transfer bancar, în două tranşe, pe numele unui tânăr de 24 ani, din municipiul Botoşani. Acesta a încasat iniţial o parte din sumă, bani pe care i-a transmis mai departe tinerei de 21 ani. În schimbul acestor servicii, tânărul a primit 700 euro.

Tot luni, în jurul orei 17.00, când încerca să încaseze a doua tranşă de bani, tânărul a fost surprins în flagrant de către poliţişti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *