Direcția de Sănătate Publică pusă de instanță la plată, după scandalul de anul trecut cu Sanatoriul Podriga

protest podriga 1Tribunalul Botoșani pune la plată Direcția de Sănătate Publică, după scandalul de anul trecut cu Sanatoriul Podriga. Unitatea spitalicească a acționat în instanță DSP și a cerut recuperarea sumelor pierdute de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate  pe perioada cât acesteia i-a fost retrasă autorizația sanitară de funcționare de către DSP.

like facebookInstanța a admis cererea de chemare în judecată și a anulat ”notificarea de respingere a Autorizaţiei Sanitare de Funcţionare a Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga din 24 mai 2016”.

Obligă pârâta să emită Autorizaţia Sanitară de Funcţionare a Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga pentru perioada 18.05.2016 – 30.06.2016. Obligă pârâta, Direcţia de Sănătate Publică Botoşani ,să achite reclamantei despăgubiri în cuantum de 8030 lei/zi începând cu data de 19.05.2016 şi până la data de 30.06.2016”, se arată în motivarea Tribunalului Botoșani.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi atacată.  Scandalul de la Podriga a ajuns , anul trecut, și la Ministerul Sănătății.  Acesta a trimis un control la DSP Botoșani, după ce au ridicat sanatoriului autorizația din cauza calității apei furnizate unității sanitare din rețeaua de aprovizionare. Pentru că unitatea spitalicească nu a mai primit finanțare de la Casă, angajații au organizat și un protest în fața DSP.

One thought on “Direcția de Sănătate Publică pusă de instanță la plată, după scandalul de anul trecut cu Sanatoriul Podriga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *