Vezi sumele propuse a fi repartizate primăriilor din județ în 2018 și estimările din 2019 și 2020!

consiliul judetean cjConsilierii județeni s-au întrunit, marți, în ședință extraordinară pentru a aproba un proiect de hotărâre privind repartizarea cotei de 20%din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi din cota de 18,5% din impozitul pe venit, precum şi a sumelor din impozitul pe venit şi sume defalcate rezultate din aplicarea gradului de necolectare a veniturilor proprii propuse pentru anul 2018 şi estimate pentru anii 2019-2020.

Având în vedere că pentru sumele repartizate prin hotărâre a consiliului județean nu există criterii de repartizare, s-a propus ca pentru proiectul pe anul 2018 și estimările pe 2019 și 2020, sumele să fie repartizate primăriilor ținând cont de numărul de locuitori al fiecărui UAT -50% și suprafața din intravilanul UAT-50%.

like facebookLimitele repartizate primăriilor pe 2018 sunt orientative. De altfel, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a declarat că repartizarea efectivă a sumelor pentru anul 2018 se va face după adoptarea Legii bugetului.

”Legea finanțelor spune că aceste cote defalcate trebuie să treacă printr-o hotărâre de Consiliul Județean. Sunt propuneri. Asta nu înseamnă că primăriile vor primi acești bani. Finanțele ne-au transmis o estimare. Este o chestiune formală”, a spșus Macaleți.

La rândul său, consilierul județean Gheorghe Sorescu a spus că primăriile vor trebui să vină cu niște majorări de cote, pentru că altfel nu vor avea fonduri  suficiente.

Bugetele pe care le vor întocmi unitățile administrativ-teritoriale vor fi din capul locului viciate. Se va face un buget care nu va reflecta nici pe departe o predictibilitate cât de cât. Discuțiile care sunt în unitățile administrativ teritoriale constau în aceea că trebuie să vină cu niște suplimentări, cu niște majorări de cote, pentru că vor fi în lipsă de fonduri. Bugetele merg după vechea structură, dar intrând în 2018, cu modificările la Codul fiscal, vor avea probleme”, a menționat consilierul județean Gheorghe Sorescu.

Vezi aici sumele propuse spre repartizare rectificare bugetara 21.112017!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *