Autorul crimei cu maşina din Centrul Vechi, trimis în judecată în stare de arest preventiv

arest-preventivParchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a bărbatului care a comis crima cu maşina în Centrul Vechi, în vară. Vasile Gologan, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Botoşani, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „ omor”, „tâlhărie calificată”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

like facebookS-a reţinut că, în noaptea de 22 spre 23 august 2017, în jurul orei 04.00, după un conflict spontan avut cu victima Balan Iulian, inculpatul o oprit  pe drumul public autoturismul condus de persoana vătămată Bostan Daniel Cosmin, a scos prin violenţă conducătorul auto de la volan, s-a urcat în locul acestuia şi a demarat, conducând pe str. Independenţei din Botoşani, a intrat în parcarea din faţa fostului cinematograf „Luceafărul”, unde a lovit intenţionat victima Balan Iulian, care a decedat.

După impact, inculpatul şi-a continuat deplasarea, refuzând să oprească la semnalele poliţiei, până când a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a oprit într-o bordură.  În urma analizei toxicologice a probelor de sânge, s-a constatat că inculpatul avea o alcoolemie de 1,10 g‰ la proba I, respectiv 0,95 g‰ la proba II.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *