Focar de scrapie depistat într-o gospodărie din județul Botoșani

vaca antrax- fermaFocar de scrapie depistat într-o gospodărie din Santa Mare. Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Minodora Vasiliu, susține că în exploataţia de unde provine animalul bolnav sunt 381 de ovine şi 54 de caprine, iar suspiciunea de boală a fost descoperită la sacrificarea ovinei într-un abator din Suceava.
like facebookSăptămâna trecută a fost confirmat de către laboratorul de referinţă de la Bucureşti, este la Santa-Mare focarul respectiv, suntem încă în anchetă şi încă nu ştim măsură pe care o vom aplica pentru că de obicei cele trei măsuri ucidere, sacrificare sau genotipare se discută cu proprietarul. Este o gospodărie, o exploataţie de peste 300 de oi şi vom vedea dacă îndeplineşte condiţiile pe lege pentru a fi despăgubit”, a declarat Minodora Vasiliu, directorul DSVSA Botoşani.
Reprezentanții DSVSA spun că acesta este al patrulea focar din judeţul Botoşani. Scrapia este o boală neurodegenerativă naturală, transmisibilă și fatală a ovinelor și caprinelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com