Cea mai mare pedeapsă din acest an dictată la Botoșani: 23 de ani de ani și patru luni. Cine a primit-o!

inchisoare, stiri, botosaniMagistrații din Botoșani au dictat, marți, cea mai mare pedeapsă din acest an. Ei au condamnat o persoană la nu mai puțin de 23 de ani de ani și patru luni și 153 de zile.

„Beneficiarul” pedepsei dispuse de Judecătoria Botoșani este un tânăr care are acum 27 de ani.

Andrei Popiţanu a fost condamnat pentru fapte de înșelăciune, el fiind autorul unor escrocherii prin metoda „Accidentul”. În perioada 22 ianuarie 2014- 13 februarie 2014, acesta se afla în închisoare în Penitenciarul din Iași, iar de acolo, alături cu un coleg de celulă, Florian Mirel Coșman, dar și cu un complice din exterior, Petre Băiceanu, au păcălit șase persoane. Ei sunau la victime cerându-le bani invocând faptul că rudele acestora sunt implicate în diverse accidente. Popițanu, dar și colegul său se dădeau drept avocați sau procurori și induceau victimelor ideea că pot interveni pentru a scoate basma curate rudele implicate în accidente.

Când a fost condamnat, instanța botoșăneană, care nu este definitivă, a ținut cont că Popițanu avea mai multe condamnări pentru fapte similare.

În același dosar, Florian- Mirel Coşman  va trebui să execute şapte ani, trei luni şi 38  zile închisoare, iar Petre Băiceanu, cel care mergea să ridice banii de a victime, a primit a cinci ani și opt luni.

like facebookCei trei au obținut prin înșelăciune 39.000 de lei şi 70 de euro.

Pe lângă victimile înşelate au mai sunat alte şase persoane, însă acestea şi-au dat seama de înşelăciune şi nu le-au dat nici un ban. Ancheta a început în 19 februarie 2014 când o femeie a anunţat poliţia după ce a primit un astfel de telefon dubios, iar persoana care s-a prezentat drept o avocată a fiului ei, i-a cerut 3.500 de lei. După ce a anunţat poliţia, femeia i-a dat de înţeles persoanei de la telefon că este de acord să plătească, iar când Petre Băiceanu s-a dus să ridice banii a fost prins în flagrant.

 

 

4 thoughts on “Cea mai mare pedeapsă din acest an dictată la Botoșani: 23 de ani de ani și patru luni. Cine a primit-o!

  1. toata floarea pdl acum pnlista merita totul …au jefuit bugetul , banii de sanatate, invatamant, sosele….etc…asata meritam…brav popor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *