Un preot din Botoşani munceşte la o firmă privată pentru a se putea întreţine

preot florin istrate, botosani, stiri, agaftonUn preot din Botoşani munceşte la o firmă privată pentru a se putea întreţine. Este vorba de preotul Florin Istrate de la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Agafton.

Pentru că parohia este mică, iar veniturile bisericii sunt, de asemenea, mici, preotul a luat decizia de a se angaja ca asistent de farmacie.

like facebookFlorin Istrate are dar 30 de ani și lucrează cu jumătate de normă la drogheria Doinei Berescu, iar zilnic, între 14.00 și 18.00, este la serviciu.

preot florin istrate, botosani, stiri, agafton„Trebuie să mai faci și altceva ca să te întreții”, spune preotul din Agafton.

El a preluat biserica din Agafton în luna septembrie, după ce, până acum, lucrase ca preot paroh în satul Stânca din Iași, dar și ca vânzător la librăria Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Își dorește acum o carieră lungă în noua lui parohie, însă provocările sunt foarte mari. Biserica necesită foarte multe lucrări curente, iar asta presupune foarte mulți bani.

 

4 thoughts on “Un preot din Botoşani munceşte la o firmă privată pentru a se putea întreţine

  1. Apreciez astfel de oameni. Felicitări! Şi aflăm ca nu e la primul lui serviciu suplimentar. Într-o Românie în care mahalagismul a ajuns la statutul de virtute, puterea exemplului personal e unul dintre puţinele lucruri care mai pot schimba în bine socitatea românească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *