Filmul „Octav” , proiecție specială la Botoşani. Actorul Marcel Iureș va fi printre spectatori

filmul octav„Octav”, lung-metrajul cu Marcel Iureș în rol principal, va avea proiecție specială la Botoşani, pe data de 18 noiembrie 2017, la Cinema Unirea, la ora 19:00. Evenimentul își propune să facă cunoscut publicului din Botoşani un film aparte în peisajul cinematografic românesc, prin îmbinarea dintre emoţie şi nostalgie. Filmul, reprezentând o „declarație de celebrare a vieții”, transpune o serie de imagini calde și poetice despre România.

Spectatorii vor avea, astfel, ocazia să vizioneze filmul în compania lui Marcel Iureș, actorul principal din „Octav”, a regizorului Serge Ioan Celebidachi și a producătorului executiv Cristina Dobrițoiu.

like facebookFilmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de laMontreal, Canada, 2017, la secțiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiție pentru cinematografia mondială, aflat la cea de-a 41 ediție.

Filmul„Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, are o distribuție de excepție:Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, IoanAndrei Ionescu, Maria Obretin, Ștefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, AlexBogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan, etc..

Filmărileu avut loc în perioada 21 martie – 30 aprilie 2016, la Câmpulung Muscel și la Studiourile Cinematografice București (Buftea).

CoproducțieRomânia — Marea Britanie, realizată cu sprijinul CentruluiNațional al Cinematografiei (producător AdelaVrînceanu-Celebidachi), filmul„Octav” este clasificat cu AG(Audiență Generală).


One thought on “Filmul „Octav” , proiecție specială la Botoşani. Actorul Marcel Iureș va fi printre spectatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*