Reacția Mitropoliei Moldovei și Bucovinei după scandalul de la biserica din Orășeni Schit

bataie biserica, oraseni schit, botosani, stiri din botosaniOficialii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au reacționat după scandalul de la biserica din Orășeni Schit.

Printr-un comunicat de presă postat pe pagina de internet, reprezentanții mitropoliei, susțin că acțiunea de la Orășeni a fost una pașnică și că doar preotul Ioan Ungureanu, care a fost caterisit, a avut o atitudine agresivă.

Citește știrea inițială: FOTO Bătaie în biserică! Preoţi şi credincioşi s-au luat la bătaie într-un lăcaş de cult din Botoşani

like facebookIată comunicatul integral:

Astăzi, 12 noiembrie 2017, o delegație a Arhiepiscopiei Iașilor s-a deplasat la biserica Parohiei Schit Orășeni din județul Botoșani pentru a-l prezenta comunității pe preotul delegat de Centrul Eparhial pentru a sluji pe perioada clarificării situației canonice a fostului preot Ioan Ungureanu, care a fost caterisit de Consistoriul Arhiepiscopiei Iașilor, decizie confirmată și de instanța superioară, Consistoriul Mitropolitan. Această deplasare s-a făcut la solicitarea enoriașilor din această parohie, care au trimis două memorii la Centrul Eparhial, fiecare însoțit de câteva zeci de semnături.

Această acțiune canonică și legală, desfășurată în chip pașnic pe tot parcursul ei de credincioși din parohie împreună cu delegați ai Centrului Eparhial, a fost obstrucționată încă de la început de fostul preot Ungureanu, care se afla în biserică, dar fără a fi început vreo slujbă, și de câțiva susținători ai săi, unii aduși din alte localități, care au recurs la cuvinte jignitoare, amenințări și bruscări. În fața acestor manifestări violente, reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor au preferat să se retragă, menținând același comportament pașnic, după cum se poate vedea și din imaginile filmate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*