FOTO Bătaie în biserică! Preoţi şi credincioşi s-au luat la bătaie într-un lăcaş de cult din Botoşani

bataie biserica oraseni 1Situaţie nemaiîntâlnită într-o biserică din Botoşani. Preoţi şi credincioşi s-au luat la bătaie chiar în „Casa Domnului”, mărul discordiei fiind postul de preot în biserica respectivă.

S-a întâmplat, duminică dimineaţă, în biserica din satul Schit Orăşeni, când vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pr. Marian Timofte, şi inspectorul bisericesc pr. Florin Chirilă, au venit să îl „ungă” în funcţie pe noul preot al satului, Ovidiu Lăzărescu, adus de la Draxini.

Lăzărescu ar fi urmat să îl înlocuiască în funcţie pe Ioan Ungureanu, care a pierdut calitatea de preot, după ce a refuzat să îl pomenească pe mitropolitul Teofan la slujbe.

like facebookÎn momentul în care au ajuns la biserică, reprezentanţii mitropoliei au dat peste preotul vechi, peste dascăl şi peste câţiva credincioşi. Şimţind pericolul, preotul Ungureanu s-a închis în biserică, însă preoţii de la Iaşi, însoţiţi de jandarmi şi de poliţişti, au spart uşa bisericii din lemn, cu topoare şi răngi, şi au intrat înăuntru.

bataie biserica oraseni 3Sătenii spun că preotul a fost luat de gât şi agresat.

Au venit şi a început slujba peste preotul nostru. Am fost îmbrânciţi, de Chirilă, în biserică. Părintele a fost târât pe jos pe aici. O fărâmat uşa„, spune o femeie care a asistat la scene.

Preotul Lăzărescu şi reprezentanţii mitropoliei au fost fugăriţi, iar preotul Ungureanu, care este caterisit, şi-a continuat slujba.

 

Citeşte şi: VIDEO Scandal uriaş într-o Biserică din Botoşani. Preot dat afară după ce a refuzat să îl pomenească pe ÎPS Teofan

 

 

bataie biserica oraseni

 

bataie biserica oraseni 2

3 thoughts on “FOTO Bătaie în biserică! Preoţi şi credincioşi s-au luat la bătaie într-un lăcaş de cult din Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *