Lider de sindicat: Am fost prostiți pe față timp de un an. Asistăm la o manipulare grosolană din partea Guvernului

liviu axinteSindicatele critică dur măsura Guvernului privind trecerea contribuțiilor  sociale de la angajator la angajat. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că se asistă la o manipulare grosolană a Guvernului, care are drept scop final anularea efectelor legii salarizării unitare.

like facebookAm fost prostiți pe față timp de un an. Asistăm la o manipulare grosolană din partea Guvernului, care are scopul final de a anula efectele legii salarizării personalului plătit din fonduri publice. Nu pot fi acoperite creșterile salariale de 25% promisie de la 1 ianuarie și s-a găsit această invenție de mutare a contribuțiilor angajatorului către angajat, invenție pentru care anul trecut un secretar general din Guvern a fost dat în șuturi afară din Ministerul de Finanțe. Avem o legea care stabilește că nu poate fi modificat Codul Fiscal mai repede de șase luni înainte de aplicarea lui, adică între momentul modificării și momentul aplicării trebuie să fie cel puțin șase luni. Acea legea care tot parlamentarii, guvernul a dat-o la un moment dat, nu mai este respectată. Legea ar fi trebuit dată până în 30 iunie, această mutare a contribuțiilor. Practic, dacă Guvernu intenționa să modifice modul de stabilire a contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, asta înseamnă că la data asumării răspunderii Legii salarizării, el știa că va face lucrul acesta”, a menționat liderul LSI Botoșani.

Axinte susține că la această dată sunt școli în județ descoperite din punct de vedere al fondurilor necesare pentru plata salariilor sau a altor obligații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *