Proiect de 2,5 milioane de euro pentru construirea unui sistem de apă într-o comună din Botoşani

primaria pomarla, stiri, botosaniProiect de 2,5 milioane de euro pentru construirea unui sistem de apă intr-o comuna din Botoşani. Administraţia din Pomârla a obţinut o finanţare pentru infiintarea primei reţele de apa si canalizare. O astfel de reţea este cu atat mai necesară cu cât în ultimii doi ani seceta a lăsat fără apă fântânile din comună.

Este un proiect pe care îl pregătim de aproape şapte ani. Este un proiect important pentru comunitatea noastră, ţinânf cont şi de partea lui financiară. Vorbim de 2.5 milioane de euro, dar în contextul regiunii acesteia de Nord- Vest a judeţului Botoşani este cu atât mai bine că am reuşit să îl depunem şi să obţinem finanţare”, a spus Dumitru Chelariu.

like facebookPrimarul Dumitru Chelariu susţine că finanţarea a fost obţinută prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală, după mai bine de şapte ani de încercări de aprobare a documentaţiei.

dumitru chelaru, primar pomarla, stiri, botosaniApa va fi captate în puţuri de mare adâncime, care va fi pompată în toate satele din comună

Pentru localnici, nevoia de apă este una foarte mare. Ei sunt convinşi că o astfel de reţea le va genera nu doar confort, ci şi garanţia că nu vor fi lipsiţi de apa curentă.

Administraţia din Pomârla a demarat procedurile pentru stabilirea firmei care va realiza lucrarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *