Racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie, scoase spre închinare la Biserica de la Spitalul de Copii

Biserica-Sf_-Ap_-Andrei-si-Sf_Ier__-NectarieJoi 9 noiembrie 2017, biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de copii Botoşani, îşi serbează hramul, cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

Programul liturgic dedicat acestei sărbători începe miercuri, 8 noiembrie 2017, ora 16,  când  sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie vor fi scoase din biserică în procesiune şi aşezate, spre închinare, pe un podium special amenajat. Credincioşii botoşăneni vor avea bucuria de a se închina la sfintele moaşte până duminică seara.

like facebookSfântul Ierarh Nectarie a fost canonizat de Biserica Ortodoxă din Grecia în anul 1961 şi este  unul dintre cei mai iubiţi şi căutaţi sfinţi pentru că „cine a năzuit la ajutorul său şi cu credinţă i s-a rugat nu a rămas neajutat”. Prieten adevărat al celor ce se roagă cu evlavie şi credinţă adevarată, Sfântul Nectarie a tămăduit boli despre care doctorii spuneau că nu pot fi tămăduite şi pe mulți bol­navi i-a ajutat să se întărească în credință și în răbdare.

Joi 9 noiembrie 2017, în ziua hramului, programul liturgic începe la ora 7 şi cuprinde: Miezonoptica, Ceasurile, Utrenia, Acatistul Sfântului Nectarie şi Sfânta Liturghie. În aceeaşi zi, la ora 17, grupul psaltic Macarie Ieromonahul va fi în biserica noastră pentru a cânta Paraclisul Sfântului Ierarh Nectarie, iar vineri, 10 noiembrie 2017, tot de la ora 17, vom sluji Taina Sfântului Maslu în sobor de 7 preoţi. Ca în fiecare an, îi aşteptăm pe credincioşi să ne bucurăm împreună de aceste zile de sărbătoare, să ne rugăm împreună bunului Dumnezeu să ne dăruiască răbdarea şi credinţa Sfântului Nectarie. ” a declarat preotul paroh Marius Ciobanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *