Polițiști chemați să intervină la un chef al romilor cu ocazia unui botez. Cum au fost tratați oamenii legii

viorel serbanoiu paul tapalagaPolițiștii botoșăneni de la ordine publică s-au confruntat cu un caz mai puțin obișnuit, în urmă cu câteva zile. Ei au fost chemați de mai mulți locatari să intervină pe strada Armeană, după ce mai mulți etnici romi chefuiau la un botez organizat într-o casă, cu muzica dată la volum maxim. Forțe suplimentare au fost trimise la fața locului și le-au cerut petrecăreților să înceteze, însă acest lucru s-a întâmplat doar în prezența polițiștilor. După plecarea acestora, petrecerea a continuat, polițiștii fiind, astfel, sfidați.

În viitorul apropiat, astfel de cazuri vor fi pedepsite mai aspru. Potrivit șefului Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, comisar șef Paul Tapalagă, există un proiecte de lege prin care o astfel de faptă, în urma avertismentului dat de polițist, se transformă în infracțiune, dacă cei vinovați nu se vor conforma. De asemenea, polițistul va avea voie să pătrundă și în curte pentru a-i sancționa pe cei aceștia.

like facebookCasa era înconjurată de blocuri, răsuna acel cartier de muzica. Cetățenii au început să sune la 112, multe apeluri, pentru că au început de la ora 11.00 și au terminat la ora 23.00. După ce am plecat, ei au început la microfon să adreseze mulțumiri vecinilor pentru că au sunat la 112 și au chemat poliția. Ulterior, domnii respectivi au fost sancționați contravențional, dar efectul imediat al prezenții noastre acolo nu s-a putut realiza, pentru că noi trebuia să aducem liniștea acolo. Prin noul proiect de lege, vom avea pârghiile necesare să ajungem la final cu toate măsurile, pentru că în acea speță nu am făcut decât să stăm acolo, iar prezența noastră să aibă rolul doar de a preveni eventualele scandaluri”, a menționat Paul Tapalaga.

Șeful IPJ Botoșani, Viorel Șerbănoiu a declarat că aplicarea menzii va fi, în continuare, în astfel de situații, instrumentul principal de restabilire a ordinii și liniștii publice.

Repetarea sau refuzul de a înceta săvârșirea faptelor, după ce agentul constatator avertizează asupra consecințelor, trebuie să conducă la măsuri mai drastice de natură penală”, a menționat Șerbănoiu.

 

 

One thought on “Polițiști chemați să intervină la un chef al romilor cu ocazia unui botez. Cum au fost tratați oamenii legii

  1. SA VEDETI POLITAI PIETII CE FRUMOS II PAZEASTE , SI PE AIA DIN PACU TINERETULUI CE VAND TIGARI IN PIATA! RUSINE PACAT CA MAI POARTA UNIFORMA! TREBIUE DATI TOTI AFARA FARA NICI O REMUSCARE! PARDON SI JANDARMII SCHIMBA VALUTA LA BISNITARI! A AM UITAT SI ACESTA INSTITUTIE ARE O CAMATARIE LA NIVEL INALT SI DOVEDIT1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *