Scriitorul Artur Silvestri, comemorat de elevi și cadre didactice de la Școala Radăuți Prut și Liceul Lipcani din Republica Moldova

artur silvestri 1Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Rădăuți-Prut și Liceul Teoretic Lipcani -Raionul Briceni, Republica Moldova au desfășurat activitatea ”Artur Silvestri-cărturar al limbii române”, în memoria scriitorului și criticului literar Artur Silvestri, care, în luna noiembrie împlinește 9 ani de la trecerea la cele veșnice. Activitatea a fost însoțită de o consistentă donație de opere ale scriitorului Artur Silvestri, primite din partea Asociației Române pentru Patrimoniu și a Editurii Carpathia, reprezentate de sociolog Teodora Mîndru, directorul Editurii Carpathia.

like facebookCărțile au fost donate atât elevilor din clasele a VII-a, a VIII a și a IX a, cât și cadrelor didactice și bibliotecilor din cele două școli. Acțiunea a fost prezidată de cadrele didactice de limba română din cele două școli, respectiv Simona Covaş,profesor de limba și literatura română  la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut și Seiciuc Gutiera, profesor de limba română la Liceul Teoretic Lipcani.

Această activitate face parte din pregătirea viitorului  proiect transfrontalier  ”Cartea unește inimi”, coordonat de echipa formată din: drd.Vasile Postolachi, profesor de Religie Ortodoxă, prof. de istorie şi consilier educativ, Ceică Cristina Luminiţa şi prof. de educaţie tehnologică, Neamţu Valentina de  la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut.

Artur Silvestri (1953-2008) a fost o personalitate culturală enciclopedică : scriitor important, reputat critic literar,istoric al bisericii, culturii și civilizatiei românești, editor de cărti,reviste tipărite și publicații electronice, inițiator de asociații culturale și cetățenești, susținător și promotor al culturii și al valorilor naționale  românești.

elevi sc radauti prut lipcani

 

artur silvestri

 

One thought on “Scriitorul Artur Silvestri, comemorat de elevi și cadre didactice de la Școala Radăuți Prut și Liceul Lipcani din Republica Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *