Un ofiţer de la Poliţia de Frontieră, arestat preventiv la cererea DNA. El a „călcat strâmb”, deşi se afla sub control judiciar

dna-siglaUn ofiţer de la Poliţia de Frontieră a fost arestat preventiv, luni, la cererea procurorilor DNA. El a „călcat strâmb”, deşi se afla sub control judiciar.

Este vorba de Liviu Ciobanu, fost şef de tură la Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti, care, încă din luna iulie, se afla sub control judiciar pentru instigare la abuz în serviciu şi favorizarea infractorului.

Comisarul, care se mutase între timp la Sectorul Poliţiei de Frontieră Fălciu- Vaslui, a luat legătura cu martorii din dosarul în care era anchetat, iar procurorii DNA au cerut instanţei să înlocuiască controlul judiciar cu arestul preventiv.

În primă fază, Tribunalul Botoşani a respins acţiunea, însă Curtea de Apel Suceava a modificat, luni, decizia, dispunând arestarea preventivă a ofiţerului de la Poliţia de Frontieră.

like facebook„S-a desfiinţat încheierea contestată şi în rejudecare s-a admis propunerea formulată de DNA ST Suceava în sensul că s-a înlocuit măsura preventivă a controlului  judiciar luată prin ordonanţa nr. 281/P/2015 din 26.07.2017 a DNA ST Suceava prelungită prin ordonanţa nr. 281/P/2015 din 20.09.2017 faţă de inc. faţă de inculpatul CIOBANU LIVIU ofiţer de poliţie cu grad profesional de comisar, coordonator al turei de serviciu din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, judeţul Botoşani, la data comiterii faptelor, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi instigare la favorizarea făptuitorului, şi fals intelectual”, se arată într-un comunicat al DNA.

În acest caz s-a dispus arestarea preventivă a inc. Ciobanu Liviu pe o durată de 30 zile începând cu data încarcerării.

Poliţistul de frontieră ar fi cerut unor agenţi din subordinea sa să închidă ochii în cazul unui bărbat care a fost prins conducând fără permis.

One thought on “Un ofiţer de la Poliţia de Frontieră, arestat preventiv la cererea DNA. El a „călcat strâmb”, deşi se afla sub control judiciar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *