Cât de pregătite sunt primăriile din județ pentru iarnă: 55 de comune vor desfășura deszăpezirea cu utilaje proprii

utilaje de deszapezireToate primăriile din județul Botoșani, cu o singură excepție, sunt pregătite să facă față ninsorilor. Cel puțin asta rezultă dintr-o situație prezentată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani. Din cele 78 de unități adminstrativ-teritoriale, 13 au încheiat deja contracte de deszăpezire, nouă comune sunt în curs de încheiere a acestor contracte și 55 de comune vor desfășura activitatea cu utilaje proprii. O comună a județului, respectiv Dimăcheni, nu are nici utilaje proprii și nici contracte încheiate pentru deszăpezire.

like facebookDe asemenea, există la primării însumate un stoc de 4529 tone nisip, 419 tone de sare și 464 tone alte materiale.

Ceea ce este îmbucurător față de anii precedenți este faptul că multe unități administrativ-teritoriale vin în această iarnă cu utilaje proprii. Asta înseamnă implicit va fi și un timp de răspuns mult mai scăzut pentru situațiile care impun deplasarea în teren. În total există 294 de mijloace proprii ale tuturor UAT-urilor, 53 închiriate”, a declarat Narcis Jachel, adjunct la ISU Botoșani.

One thought on “Cât de pregătite sunt primăriile din județ pentru iarnă: 55 de comune vor desfășura deszăpezirea cu utilaje proprii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *