Primarii din județ cer ca activitatea de colectare a gunoiului să se facă din poartă în poartă. Consilier județean: Asta va însemna o creștere a prețului

gunoiPrimarii din județul Botoșani vor ca activitatea de colectare a gunoiului menajer să se facă de operatorii de salubritate din poartă în poartă. Problema a fost adusă în discuție în cadrul ședinței de Consiliu Județean decătre consilierul Gheorghe Vâzdoagă, care a spus că acest lucru va duce la o nouă creștere a prețului la gunoi.

Știm cu toții că și acum prețul la gunoi doare. Am avut niște discuții și este vorba ca în perspectivă colectarea gunoiului să se facă din poartă în poartă, ceea ce va însemna o creștere a prețului, Cresc cheltuielile , crește și prețul, e clar” a spus Vâzdoagă.

Iulian Micu, director în cadrul Consiliului Județean, a declarat că primarii din județ ar fi de acord să plătească un tarif mai mare poentru a implementa acest mecanism din poartă în poartă.

”În urma ședințelor avute la Eco Proces, s-a dat un semnal în sensul că ei ar fi de acord să plătească o sumă mai mare pentru a se implementa acest mecanism din poartă în poartă. Tariful nu poate să crească foarte mult. Se va face un calcul a tuturor elementelor de cost, după care să vedem ce ar însemna colectarea gunoiului din poartă în poartă. Nu se va aduce echipament sofisticat. Vor funcționa cu echipamentele cele mai ieftine de colectare, iar atunci impactul nu va fi atât de mare”, a menșionat Micu.

2 thoughts on “Primarii din județ cer ca activitatea de colectare a gunoiului să se facă din poartă în poartă. Consilier județean: Asta va însemna o creștere a prețului

  1. Am o intrebare si pot obtine un raspuns ?
    De ce consilierii nu apara intersele cetatenilor care iau ales?
    au si ei interese mai mult decat pentru alesii lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *