ANRSC a dat aviz favorabil pentru majorarea prețului la apă în Botoșani. Cu cât va crește

robinet apa, stiri, nova apaserv, botosanin, anuntAutoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) a dat aviz favorabil pentru majorarea prețului la apă și canalizare în județul Botoșani, însă nu se știe încă dacă majorarea va fi aplicată până la sfârșitul lunii decembrie sau începutul anului viitor. Directorul societății Nova Apaserv, Albert Tanasă, a declarat că trebuie parcurse mai multe etape până la aprobarea noilor tarife. Majorarea tarifelor serviciilor la apă și canal este impusă ”de creșterea unor elemente de cost” .

like facebookPe aviz ni s-a aprobat de principiu o creștere a tarifului la 3,71 lei mc la apă și la 2,78 lei canalizare. Asta înseamnă o creștere de 0,15 bani mc de apă și 0,19 bani pe canalizare. Noi nu mai suntem într-o strategie tarifară cum am fost până la sfârșitul anului 2016 pe condiționalitățile BERD și de asta ne-am adresat direct ANRSC. Urmează ca acest aviz să îl aprobăm în Consiliul de Administrație, după care etapa cea mai grea este obținerea aprobării în ședință ADI Aqua, unde este o procedură mai complicată. Fiecare membru va trebui să aibă mandat special pentru aceswt punct pe ordinea de zi, iar referitor la aprobarea acestui nou tarif va trebui ca fiecare UAT, fiecare consiliu local să aibă o hotărâre de Consiliu Local dată expres în acest sens, după care vom vorbi de implementarea acestui tarif”, a spus Tanasă. 

Directorul Nova Apaserv susține că în niciun caz noul tarif nu va fi implementat în luna noiembrie, urmare a parcurgerii acestor proceduri de durată.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *