Situație critică! Primăria Dimăcheni nu mai are bani pentru salarii și pentru funcționare. Președintele CJ: Nu putem închide primăria

comuna dimacheniPrimăria Dimăcheni se află într-o situație disperată: nu mai are bani pentru plata utilităților, dar nici pentru salariile angajaților. Unitatea administrativ-teritorială are nevoie de peste un milion de lei pentru a putea asigura salariile şi cheltuielile de funcţionare până la sfârşitul anului.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, spune că a făcut demersuri la Direcția de Finanțe Botoșani pentru ca Primăria Dimăcheni să primească niște bani până la rectifiocarea bugetară, astfel încât să nu existe riscul de a fi închisă.

like facebookL-am rugat pe directorul de la Finanțe să vadă de unde găsește niște bani, și se pare că va găsi o soluție, ca să le dea pentru funcționare și pentru salarii până la următoarea rectificare bugetară. Domnul primar de la Dimăcheni este ușor să spună că am făcut adresă la Finanțe și la Consiliul Județean, dar nu-și pune problema că el are autonomie locală și că este vorba de o disfuncție într-o parte sau alta în ceea ce privește croirea bugetului. Trebuie să se rezolve situația, pentru că nu putem închide primăria. Este o instituție publică”, a menționat Costică Macaleți.

Șeful CJ spune că mai sunt primării în județ care au probleme cu funcționarea, după majorările salariale făcute. O rectificare bugetară ar putea fi făcută în luna noiembrie.

3 thoughts on “Situație critică! Primăria Dimăcheni nu mai are bani pentru salarii și pentru funcționare. Președintele CJ: Nu putem închide primăria

  1. d,,lor voi stiti unde este dimachenii,stiti unde este primaria stiti cati copii transporta microbuzul scolar,stiti cati locuitori are comuna ,stiti ca primaria si asa este mai mult inchisa,Nu Stiti ,daca ati sti banii ar merge unde trebuie de asta functioneaza Romania noastra cum functioneaza ,pentru ca sunteti incapabili,daca erati capabili voi toti astia care spuneti ca faceti politica tara noastra era a noastra si noi oduceam mult mai bine (auzi salarii de 6000 lei,doamne ce rusine ,doamne fa ceva ).

  2. Întâi trebuia sa vadă cât își permit sa-și crească lefurile, am înțeles că în medie au stabilit salarii de 6000 lei/luna/angajat…este mai simplu sa te plângi acum decât să fi gândit la timp, ei doar si-au dorit si văd ca se găsesc binevoitori sa le sară în ajutor. Sa le fie rușine, își iau salariile din pensiile de 550 de lei ale contribuabililor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *