FOTO Un nou protest în fața Prefecturii cu polițiști și ambulanțieri

protest bns 1Aproximativ 20 de sindicaliști afiliați la Blocul Național Sindical protestează în fața Prefecturii. Angajați de la Ambulanția, Poliție, Jandarmerie și Teatru au pichetat, luni, sediul Prefecturii, nemulțumiți că guvernanții nu le iau în considerare problemele semnalate. Principala nemulțumire se referă la intenţia Guvernului de a transfera contribuţiile sociale exclusiv în sarcina angajatului.

like facebook”Întrucât nu s-a ajuns la niciun consens între confederațiile sindicale și Guvern asupra opririi acelei propuneri pe care Guvernul dorește să o pună în aplicare din ianuarie 2018, respectiv transferul către angajat din partea angajatorului a anumitor obligații față de contribuție și neluând în considerare modificările propuse de confederație la Legea 62 care se referă la contractele colective de muncă, la Codul muncii, la dialogul social , inclusiv salarizare, s-a stabilit ca la nivel național să se organizeze aceste pichetări, Acțiunea se derulează la aceleași ore în toată țara și sperăm ca măcar în al 12 lea ceas Guvernul să treacă la masa negocierilor”, a declarat Vasile Chiru, liderul BNS Botoșani.

Prefectul Dan Șlincu a avut o discuție cu protestatarii, în momentul când a ieșit din sediul Prefecturii. Protestele BNS vor continua cu un minting la nivel național.

protest bns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *