Șeful Inspectoratului Școlar, despre cazul de discriminare de la Școala Sulița: Tot acel incident a durat maxim 48 de ore. Atunci am acționat corespunzător, am mediat conflictul

gabriel hartie inspector isj botosaniReprezentanții Inspectoratului Școlar Județean susțin că au aplicat corect legislația privind protejarea și promovarea drepturilor copilului în cazul elevului de la Școala Sulița, considerat că ar fi fost discriminat în școală. Gabriel Hârtie, inspector general în cadrul IȘJ, a declarat că incidentul a avut loc în urmă cu șase luni și că a fost mediat corespunzător, elevul plecând în excursie.

Vorbim de un incident neplăcut care a avut loc acum șase luni. Copilul a fost în excurisa la care se face referire, iar tot acel incident a durat maxim 48 de ore din momentul în care Inspectoratul Școlar a aflat decizia doamnei diriginte de a nu-l lua în excursie. Atunci am acționat corespunzător, am mediat conflictul, iar Avocatul Poporului știe că acolo a fost mediat conflictul”, a spus Gabriel Hârtie.

Avocatul Poporului a solicitat Inspectoratului Școlar Botoșani și conducerii Școlii Gimnaziale Sulița să aplice corect legislația privind protejarea și promovarea drepturilor copilului. Recomandarea a fost formulată în cazul copilului bolnav de cancer, căruia i-a fost interzis dreptul de merge în excursie pe motiv că ar suferi de o boală transmisibilă.

like facebook” În urma anchetelor efectuate, Avocatul Poporului a constatat că autoritățile nu au depus diligențele necesare asigurării protecției și promovării drepturilor copilului. S-a mai constatat lipsa de cooperare între autoritățile publice în cazul protecției minorilor, mai precis a dreptului la viață și la integritate fizică și psihică, precum și existența premisei că asemenea cazuri există, se vor generaliza, iar autoritățile în măsură nu vor reacționa în mod corespunzător”, se arată în comunicatul remis de Avocatul Poporului.

 

One thought on “Șeful Inspectoratului Școlar, despre cazul de discriminare de la Școala Sulița: Tot acel incident a durat maxim 48 de ore. Atunci am acționat corespunzător, am mediat conflictul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *