Ea e Perla romilor! Bomba sexy din Botoșani care a fost admisă la 5 facultăți în Marea Britanie: Sunt mândră că sunt de etnie romă

perla scripcariuPerla Scripcariu a fost abandonată la naștere, și, în timp ce a purtat stigmatul unei etnii care de obicei este blamată, ea a terminat cu brio un liceu de elită din Botoșani, apoi a fost acceptată la cinci universități importante din Marea Britanie, devenind astfel și un model pentru comunitatea romă din care face parte.

Perla este din Botoșani, nu este nici căsătorită, nici analfabetă, nu trăiește în mizerie și nici nu ghicește în palmă trecătorilor! Ba îi place să citească, și a absolvit Bacalaureatul cu brio. Dar succesul ei a fost obținut greu, totuși, fata a învățat multe din asta, iată ce spune chiar ea: ,,Nu există soartă potrivnică. Există doar lipsă de ambiţie şi complacere într-un mediu care îţi pare mereu ostil”.

like facebook,,M-am lovit de situaţii de genul acesta, discrimatorii aş putea spune, încă de când eram mică. Unii copii cu care mă jucam mă respingeau, spunând că sunt ţigancă. Chiar şi când aveam rezultate bune la scoală, erau remarci ironice de genul: Vai, a ieşit ţiganca la tablă, ştie ea mai bine! Ei se aşteptau ca, fiind de etnie romă, să nu fiu la acest nivel, să nu fac lucrurile ca toţi ceilalţi. Dar lucruile acestea nu m-au doborât. Nu m-am închis în carapacea mea, să mă justific că nu pot face lucrui fiindcă sunt discriminată. Din contră, m-au ambiţionat. M-au făcut să-mi doresc şi mai mult. Am muncit şi mai mult pentru ceea ce-mi doream”, spune Perla, potrivit fanatik.ro.

Cinci centre universitare din Marea Britanie au acceptat-o datorită rezultatelor ei, ceea ce face din ea un exemplu nu doar pentru romi, ci și pentru toți adolescenții, în general: ,,Pentru mine este un vis împlinit. Doream încă din gimnaziu să urmez cursurile universitare în Marea Britanie. Am muncit pentru asta, an de an. Ştiam bine ce vreau şi unde vreau să ajung. Anul acesta am urmat procesul firesc de aplicaţie şi în am fost acceptata la 5 universităţi: Birmingham, Portsmouth, Greenwich, Coventry şi Kent. Am vizitat Marea Britanie pentru a vedea toate universităţile şi pentru a mă hotărâ unde vreau să studiez mai depare şi chiar mi-au plăcut oamenii. Sunt foarte săritori”.

Ce vrea să facă pe mai departe Perla? Se pare că își dorește să înființeze chiar ea un ONG în Marea Britanie prin care să fie de folos persoanelor defavorizate de toate etniile: ,,Romii au nevoie de modele, au nevoie să vadă că şi personele de etnie romă au făcut ceva bun, că au fost apreciate de majoritari. Mulţi romi trăiesc cu impresia că, dacă sunt ţigani, nu îi angajează nimeni, nu vorbeşte nimeni cu ei, nu sunt văzuţi bine.

Romii trebuie să renunţe la acest fel de a gândi. Într-adevar, este o provocare pentru orice tânăr de etnie romă, fiindcă provine dintr-un grup cu o imagine proastă. Nu este usor să progresezi într-o societate cu astfel de concepţii. Dar eu am luptat pentru a obţine ceva de la viaţă. Nu m-am lăsat copleşită de sentimente de excluziune sau orice altceva. Asta mi-am dorit sa fac, asta am facut, nu m-a abătut nimic de la drumul. Cred că de aici începe totul. Ambiţie, modele de urmat şi se va schimba totul. (…) Orice s-ar spune, eu nu am ascuns niciodată faptul că sunt romă. Sunt mândră că sunt de etnie romă. Romii trebuiesc integraţi dar nu şi asimilaţi. Consider că avem o cultură interesantă şi tradiţii frumoase, foarte vechi, pe care trebuie să le păstrăm”.

Sursa: ROL.ro

Perla_Scripcariu 3

perla scripcariu 1

 

One thought on “Ea e Perla romilor! Bomba sexy din Botoșani care a fost admisă la 5 facultăți în Marea Britanie: Sunt mândră că sunt de etnie romă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *