Condiții de naștere mai bune și intimitate sporită pentru mămicile care vor naște la Maternitatea Botoșani. Cu ce va fi dotată secția

maternitate saloane moderne 010Mamele care vor naște la Maternitatea Botoșani vor avea parte, începând de anul viitor, de condiții mai bune la naștere. Spitalul Județean va achiziționa paturi ginecologice pentru înființarea unităților de naștere. Concret, se va face o recompartimentare a blocului de naștere în cinci unități de naștere. O unitate de naștere va avea un astfel de pat special, unde se va consuma travaliul și nașterea, astfel că gravida nu va mai trebui plimbată printre etaje.

like facebookSe va face o recompartimentare a blocului de nașteri. Până acum el era constituit din două saloane pentru gravide, iar acum am decis să facem aceste unități de naștere, unde să existe un pat pentru gravida în travaliu, o masă de naștere, o masă de reanimare pentru nou-născut. În momentul în care a intrat pe o astfel de masă unde există această oportunitate de a se transforma și în masă și în pat, atunci s-ar câștiga spațiu în aceste unități de naștere și există intimitate. Fiecare pacientă naște într-o unitate separată, iar după naștere sunt mutate într-un salon unde stau împreună cu nou-născuții. Mai confortabil, mai intim, însă mai mult efort pentru cadrele medicale. Ele sunt puține, sunt numai două asistemte care trebuie să meargă și să facă față la cinci saloane. Nu numai asistentele, ci și infirmierele. Există o inmfirmieră care trebuie să facă față la toate cele cinci unități”, a menționat medicul Gina Puflea, de la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean.

În total vor fi achiziționate cinci paturi ginecologice, iar în respectiva locație va sta o singură gravidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *