FOTO Gaură imensă pe un pietonal din Botoșani, reabilitat cu fonduri europene. Ce spun autoritățile

pietonalul transilvaniei surpatPietonalul Transilvaniei din Botoșani, reabilitat cu fonduri europene, o ia la vale. O bucată din aleea pietonală s-a surpat, rezultând o groapă de mai bine de jumătate de metru. Lucrarea a fost realizată în 2011 cu fonduri europene, executantul fiind societatea Victor Construct. Viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu, spune că s-a făcut o adresă către firma care a realizat lucrarea și s-a cerut remedierea pietonalului. Viceprimarul spune că deocamdată nu se cunoaște cauza surpării trotuarului. El a menționat că în zonă au fost anul acesta mai multe avarii la rețeaua de apă și că surparea s-a produs pe traseul conductei de azbest ce aparține Nova Apaserv, însă operatorul de apă a infirmat faptul că surparea s-ar fi produs de la avariile la rețeaua de apă.

like facebook”Acolo sunt mai multe ipoteze: prima ar putea fi avaria de la Nova Apaserv, a doua ipoteză ar putea fi un beci, pentru că tot Centrul Vechi este împânzit de beciuri suprapuse chiar pe trei niveluri, iar acestea beciuri se extind și în afara Centrului vechi și automat ajung și pe Pietonalul Transilvaniei, fiind posibil să fie bolta unui beci care s-a surpat. A treia ipoteză ar putea fi un viciu de construcție. Nu cred că este un viciu de construcție, dar pentru a putea vedea clar ce este acolo trebuie săpat. Dacă este o problemă care ține de constructor o remediază constructorul, dacă este o problemă de avarie o remediază Nova Apaserv, iar dacă este bolta unui beci, atunci trebuie să facem o expertiză”, a menționat Murariu.

Viceprimarul susține că Pietonalul Transilvaniei este în perioada de monitorizare și de garanție până la sfârșitul lunii mai 2018, începutul lunii iunie. Peste 31 milioane lei au venit de la UE în 2010 pentru reabilitarea pietonalelor din Botoșani.

pietonalul transilvaniei surpat 3

pietonalul transilvaniei surpat 1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *