Incredibil! Şi-a dat în judecată iubita pentru a se căsători cu el. A cerut instanței să o oblige pe fată să se mărite

cerere in casatorie, nuntaCaz incredibil ajuns pe masa judecătorilor din Botoșani după ce un tânăr a deschis o acţiune în instanţă privind constatarea unei căsătorii cu o adolescentă.

Acesta și-a dat în judecată iubita pentru a se căsători cu el și a cerut instanței să o oblige pe minoră să se mărite.

Acțiunea pe care G.C a depus-o la Tribunalul Botoșani survine unei acțiuni, de asemenea, controversate a acestuia.

În anul 2014, el a trimis o adresă către Patriarhia României prin care a cerut permisiunea de a-şi găsi o fată pentru a se căsători. Patriarhia nu i-a răspuns solicitării sale, astfel încât tânărul a considerat că în acest caz are o „aprobare tacită” și că se poate căsători.

În acelaşi an, el a cunoscut-o pe minora S.D. de care s-a îndrăgostit. Ulterior, el a depus la instanță acțiunea, în care a spus că atât fata, cât şi părinţii săi sunt de acord cu căsătoria, cerând instanței să dispună obligarea fetei de a se mărita.

Magistraţii au rămaşi surprinşi de faptul că în cazurile în care trebuie să consfinţească o căsătorie cu un minor, persoana sub 18 ani trebuie să formuleze acţiunea, iar în acest caz tânărul doar voia să se constate că el vrea să se căsătorească.

like facebookReprezentantul Ministerului Public, parte într-un astfel de proces, a menţionat că nu este nevoie de o hotărâre judecătorească pentru a constata voinţa unei persoane, reclamantul nesolicitând autorizarea căsătoriei, ci doar să se constate că el vrea să se căsătorească. O altă surpriză a fost când iubita lui a fost audiată, fata menţionând că nu vrea să se căsătorească cu el. În replică acesta a spus că dacă instanţa va hotărî, căsătoria dintre ei va fi obligatorie. Judecătorii au respins cererea tânărului.

„Având în vedere că reclamantul solicită de fapt obligarea pârâtei de a se căsători cu el, și nu autorizarea căsătoriei, care s-ar putea solicita doar de către minoră, instanța va respinge ca inadmisibilă cererea de chemare în judecată”, se arată în motivarea instanţei dată de curând.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *