Focare de Hepatita A în județul Botoșani: 11 cazuri depistate în comuna Dimăcheni

Directia de Sanatate Publica- DSP BotosaniAutoritățile sanitare botoșănene sunt în alertă după ce în mai multe localități din județ au fost semnalate cazuri de hepatita A, cunoscută sub numele și de ”boala mâinilor murdare”. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Botoșani,  în comuna Dimacheni evoluează un focar de comunitate cu 11 cazuri, pe lângă cele două cazuri cazuri suspecte de hepatita A la Baranca Hudesti aflate în investigare, confirmarea sau infirmarea acestora urmând a se face în cursul acestei săptămâni.

like facebookDe asemenea, în cursul lunii septembrie, în localitatea Baranca Cristinești a evoluat un focar cu 26 de cazuri de hepatita virala A, atât adulți cât și copii, într-o comunitate de rromi cu peste 600 de copii.

A fost vorba despre un focar de comunitate, nu de colectivitate. S-a intervenit în focar cu 50 de doze de vaccin administrate la începerea anului școlar. În fiecare familie s-a intervenit cu dezinfectant: s-au igienizat grupurile sanitare și fântânile. De asemenea, s-a făcut educație pentru sănătate. Prin urmare, numărul cazurilor nou apărute s-a diminuat semnificativ. Săptămâna trecută a fost depistat un singur caz nou cu proveniență în acest focar”, se precizează într-un comunicat al DSP.

Toate cazurile au fost monitorizate și au evoluat fără complicații, favorabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *